gov.ua
Державні сайти України
Сарненська районна рада
Офіційний вебсайт
Сайт працює в тестовому режимі.
Стара версія сайту доступна за посиланням http://old.sarnyrrada.gov.ua
, Головний редактор

Шановні декларанти!

     Звертаємо Вашу увагу, що 01 січня 2023 року розпочався черговий етап подання суб’єктами декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Реєстр) щорічних електронних декларацій за 2022 рік. Така декларація охоплює звітний рік (період з 1 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

     Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

     Звертаю Вашу увагу, що під час дії воєнного стану вам не обов’язково подавати декларації будь-якого виду. Натомість після закінчення війни в посадовців є ще 3 місяці на подання декларації без порушення вимог строку.

     Попри війну та наразі необов’язкову подачу декларацій, НАЗК рекомендує посадовцям не затягувати з декларуванням. Адже декларування все одно незабаром буде відновлене. Заповніть декларацію сьогодні та вам не доведеться згадувати про неї після завершення воєнного стану.

     Тому, рекомендую декларантам:

  1. Завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). 
  2. Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.
  3. Враховувати зміни, пов’язаніі з застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Що змінилося?Тепер ви можете переглянути не лише інформацію про ваші об’єкти нерухомості, об’єкти незавершеного будівництва, автівки, спадщину чи наявні обтяження рухомого майна, але й ваші доходи; ця функція вже доступна не лише для посадовців із досвідом. Публічні службовці, які вперше подають декларацію, також зможуть нею скористатися; збільшилася кількість інформації та її актуальність, тому змінився час на обробку запиту; до інформації додані корисні посилання на джерела інформації, де ви або члени сім’ї можете самостійно переглянути інформацію про свої активи й доходи; додані активні посилання на актуальні роз’яснення НАЗК щодо правил заповнення окремих полів декларації. Де знайти цю функцію?
  4. Перейдіть у Реєстр декларацій та увійдіть до системи користуючись КЕП;
  5. Кнопка буде знаходитись поруч із кнопками «Мої документи», «Мої повідомлення» та «Мій профіль»;
  6. Про те, що процес збору даних розпочався, буде свідчити статус «Запит у процесі обробки»;
  7. Про завершення формування інформації вам просигналізує статус «Інформацію отримано». Для її перегляду натисніть «Переглянути». Докладніше про оновлення читайте за посиланням: https://bit.ly/3WW0bgA.

     А заповнити декларацію якомога швидше допоможуть ресурси НАЗК:

  • платформа «База знань НАЗК» (https://wiki.nazk.gov.ua), де зібрані всі роз’яснення НАЗК. Також на платформі можна скористатися пошуком за ключовим словом;
  • Посібник декларанта-2022 (https://drive.google.com/file/d/171qGLqyCsthozfyu4mgfu1O4KpqzIq_u/view), де можна дізнатися всю актуальні інформацію про принципи подання декларації;
  • спеціальна функція «Дані для декларації», яка допоможе досвідченим публічним службовцям перевірити інформацію про власність та обтяження, наявну в інших Реєстрах;
  • контакт- центр за номером +38(044)200–06–94. Графік роботи спеціалістів — із понеділка по четвер з 9.00 по 18.00, п’ятниця з 9.00 по 16.45.
  • гайд «Топ-25 поширених помилок при заповненні декларації» (https://wiki.nazk.gov.ua/top-25-poshyrenyh-pomylok-pry-zapovnenni-deklaratsiyi/), де ви можете ознайомитися з найчастішими проблемами;
  • пройти новий онлайн-курс «Декларуйся – 2022», який доступний на навчальній платформі NAZK.

     Також НАЗК підготували окрему підбірку відповідей на поширені питання від декларантів, які переїхали під час війни. А саме:

     Як потрібно декларувати тимчасове житло, яке мені запропонували як внутрішньо переміщеній особі?

     Чи варто декларувати житло, яке знищили російські окупанти?

     Якщо я переїхав/ла до батьків через війну чи потрібно їх вказувати в членах сім’ї?

     Яку адресу для листування зазначати в декларації? Докладніше за посиланням: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/yak-deklaruvaty-mistse-prozhyvannya-v-period-vijny/.

     Важливо: якщо у вас виникають технічні проблеми при роботі з Реєстром декларацій, у Базі знань є окремий розділ, де зібрані методичні рекомендації та поширені проблеми декларантів під час роботи в Реєстрі (https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/).

     Якщо у рекомендаціях ви не знайдете відповіді на ваше питання, а Реєстр декларацій буде продовжувати видавати помилки при роботі, напишіть у НАЗК в чат Реєстр декларацій. Для того, щоб відкрити чат натисніть на зелену кнопку з правого боку екрану з надписом «Допомога онлайн». Також ви можете написати у НАЗК на пошту support@nazk.gov.ua (до листа додайте, будь ласка, повноекранний скріншот екрану з помилкою).

     Враховуючи наведене, інформуємо Вас про початок декларування та про можливість попри війну подати щорічну електронну декларацію за 2022 ріку повноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством, яка охоплює звітний рік (період з 1 січня до 31 грудня включно).

     Подати виправлену декларацію Ви можете упродовж семи днів після подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, але не більше трьох разів.

    Звертаємо Вашу увагу на необхідність неухильно дотримуватись вищезазначених вимог, оскільки чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання декларації (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну - декларування недостовірної інформації (стаття 366-2 Кримінального кодексу України) та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (366-3 Кримінального кодексу України).

 

Уповноважена особа з питань

запобігання і протидії корупції у виконавчому

апараті районної ради (Начальник відділу з питань

організаційного та правового забезпечення діяльності

ради виконавчого апарату районної ради )                                                                                   Людмила ОЛЕКСІЙОВЕЦЬ

Останні документи

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
18 березня 2024
Протокол

Документи → Проєкти рішень
18 березня 2024
Про звіт щодо виконання Програми розвитку дорожнього господарства, утримання доріг загального користування Сарненського району на 2021-2022 роки

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
15 березня 2024
Результати поіменного голосування

Документи → Проєкти рішень
14 березня 2024
Про внесення змін до Договору оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад Сарненського району

Документи → Розпорядження
13 березня 2024
№ 06 від 13 березня 20224 року "Про скликання позачергової двадцять четвертої сесії районної ради восьмого скликання"

Пошук документів

Корисні посилання

СХОЖІ СТАТТІ
FACEBOOK
КАЛЕНДАР ПУБЛІКАЦІЙ
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ
Березень 2024 (24)
Лютий 2024 (22)
Січень 2024 (18)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (25)
Жовтень 2023 (18)
ПОГОДА
Погода
Сарненська районна рада© 2024