gov.ua
Державні сайти України
Сарненська районна рада
Офіційний вебсайт
Сайт працює в тестовому режимі.
Стара версія сайту доступна за посиланням http://old.sarnyrrada.gov.ua
, Головний редактор

Сарненська районна рада оголошує добір кандидатів у присяжні Сарненського районного суду Рівненської області

     Згідно з поданням територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області «Про формування та затвердження списку присяжних» від 01.08.2022 року № 698-02/22 Сарненська районна рада розпочала процес формування списку присяжних у кількості 20 осіб, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція Сарненського районного суду Рівненської області.

     Відповідно до статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.

Не включаються до списків присяжних громадяни:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

     Відповідно до статті 68 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» присяжним за час виконання ними обов’язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України. Присяжним відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові. Зазначені виплати здійснюються за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя територіальними управліннями Державної судової адміністрації України за рахунок коштів Державного бюджету України.

     За присяжними на час виконання ними обов’язків у суді за місцем основної роботи зберігаються всі гарантії та пільги, визначені законом. Час виконання присяжним обов’язків у суді зараховується до всіх видів трудового стажу. Звільнення присяжного з роботи або переведення на іншу роботу без його згоди під час виконання ним обов’язків у суді не допускається.

На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом, на час виконання ними обов’язків із здійснення правосуддя. За обґрунтованим клопотанням присяжного заходи безпеки щодо нього можуть уживатися і після закінчення виконання цих обов’язків.

Присяжні є суб'єктами декларування

     Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов'язків у суді), тобто, під час залучення до розгляду конкретної справи.

     У особи з моменту виконання обов'язків присяжного, виникає зобов'язання подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

     Тож якщо Ви постійно проживаєте на території, на яку поширюється юрисдикція Сарненського районного суду Рівненської області (Сарненська, Вирівська, Клесівська, Степанська, Немовицька ОТГ), та виявили бажання бути включеними до списку присяжних Сарненського районного суду Рівненської області, просимо до 26.08.2022 звернутися в Сарненську районну раду (м. Сарни, вул. Демократична, 51) з відповідною заявою на ім’я голови районної ради (додається), до якої додати:

- ксерокопії паспорта громадянина України (1-4 сторінка та сторінка з інформацією про останнє місце проживання) або ксерокопію паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

- документ, що підтверджує відсутність судимостей.

- документ, що підтверджує відсутність хронічних психічних чи інших захворювань, що перешкоджають виконанню обов'язків присяжного.

- копію трудової книжки.

 

Довідки за телефоном: 0961125649

 

Прикріплені файли
Заява.docx.docx

Останні документи

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
18 березня 2024
Протокол

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
15 березня 2024
Результати поіменного голосування

Документи → Проєкти рішень
14 березня 2024
Про внесення змін до Договору оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад Сарненського району

Документи → Розпорядження
13 березня 2024
№ 06 від 13 березня 20224 року "Про скликання позачергової двадцять четвертої сесії районної ради восьмого скликання"

Документи → Проєкти рішень
13 березня 2024
Про внесення змін до районного бюджету Сарненського району на 2024 рік (1731620000)

Пошук документів

Корисні посилання

FACEBOOK
КАЛЕНДАР ПУБЛІКАЦІЙ
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ
Березень 2024 (23)
Лютий 2024 (22)
Січень 2024 (18)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (25)
Жовтень 2023 (18)
ПОГОДА
Погода
Сарненська районна рада© 2024