gov.ua
Державні сайти України
Сарненська районна рада
Офіційний вебсайт
Сайт працює в тестовому режимі.
Стара версія сайту доступна за посиланням http://old.sarnyrrada.gov.ua
, Адміністратор

№ 53 "Звіт щодо виконання районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки"

 

УКРАЇНА
Сарненська районна рада
РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(Шосте скликання)

РІШЕННЯ

від « 23» грудня 2010 року № 53

Звіт щодо виконання районної
Програми реформування і 
розвитку житлово-комунального
господарства на 2006-2010 роки

             Розглянувши звіт Сарненської райдержадміністрації щодо виконання районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки, районна рада відмічає, що протягом 2006-2010 років проводилась відповідна робота по виконанню заходів по технічному переоснащенню житлово-комунального господарства, створенню конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, забезпеченню фінансової стабільності галузі, підвищенню рівня безпеки систем життєзабезпечення.
             Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада 

ВИРІШИЛА:

1. Звіт Сарненської райдержадміністрації щодо виконання районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки взяти до відома.
2. Рекомендувати районній державній адміністрації розробити районну Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2011-2014 роки.
3. Рішення районної ради від 22.08.2005 року № 390 «Про районну Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки» вважати таким, що втратило чинність.

Голова ради                                 Драганчук М.М.

ЗВІТ
про виконання районної програми реформування
і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки

 Районна «Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства в Сарненському районі на 2006-2010 роки» була прийнята на виконання постанови Кабінету міністрів України від 14 лютого 2002 року №139 «Про схвалення Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2002-2005 роки та на період до 2010 року», доручень Президента України від 29.03.2005 року №1-1/280, Прем`єр-міністра України від 04.04.2005 року №15432/1/1-05 щодо забезпечення виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки, рішення Сарненської районної ради від 22.08.2005 №390 «Про районну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки».
 В Сарненському районі житлово-комунальні послуги населенню надають 25 підприємств і організацій, із них 14 підприємств і організацій, які мають на балансі відомчі будинки або об`єкти інженерного забезпечення та обслуговують невелику кількість населення.
 Основними надавачами житлово-комунальних послуг в районі є КП «Житлосервіс», ДМП «Водозабір», ВП «Рівненська дистанція водопостачання», КП «Екосервіс», КП «Сарнитеплосервіс», ТОВ «Енергозбереження Рівне», Районне управління водного господарства, КП «Трудівник», КП «Клесівводоканал»,Сарненська дослідна станція, Санаторій «Горинь». Житловий фонд району, який перебуває на обслуговуванні житлово-комунальних підприємств становить 213 будинків, загальною площею – 235,95 тис.м² та нараховує 4660 квартири, з яких приватизовано – 3829, що становить 82,2 %. У ветхому та аварійному стані перебуває 6 будинків, загальною площею 272,3 м².
 На даний час підприємства житлово-комунального господарства працюють в умовах, коли є заборгованості і неплатежі споживачів за надані послуги, значний знос інженерних мереж і техніки.
 Особливо критична ситуація склалася в смт.Клесів, де остаточно не вирішене питання водопостачання та водовідведення, ці мережі потребують реконструкції. Позитивним є те, що з газифікацією смт.Клесів, відпала проблема з централізованим теплопостачанням. Споживачі переведені на поквартирне автономне газове опалення.
 Основними напрямками прискорення реформування житлово-комунального господарства району, спрямованими на здешевлення вартості та підвищення якості житлово-комунальних послуг є: 
- проведення реструктуризації підприємств житлово-комунального господарства та створення ОСББ (об`єднань співвласників багатоквартирних будинків);
- забезпечення стовідсоткової сплати за надані послуги в поточному році та погашення заборгованості минулих років;
- продовження роботи по оснащенню житлового фонду засобами обліку енергоносіїв;
- передача відомчого житлового фонду на баланс органів місцевого самоврядування;
- технічне переоснащення житлово-комунального господарства шляхом модернізації житлового господарства, розвитку і реконструкції центральних систем водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення, будівництва об`єктів у сфері благоустрою та інженерного захисту території, енергозбереження на підприємствах житлово-комунального господарства.
На виконання програми були вжиті заходи, направлені на стримування наростаючих кризових явищ в галузі, ліквідацію критичних ситуацій та поступовий перехід на шлях розвитку.
Їх виконання в розрізі років мало наступний вигляд:
   
2006 рік
У житлово-комунальному господарстві основна увага приділялась ремонтам житлового фонду, систем тепло- та водопостачання, водовідведення, доріг комунальної власності, благоустрою населених пунктів району.
На балансі житлово-експлуатуючих підприємства знаходилось: 
КП «Житлосервіс» - 186 будинків, площею 185 тис.м²;
смт. Клесів – 64 будинки, загальною площею 29,76 тис м²;
смт. Степань – 3 будинки, загальною площею 7,42 тис. м².

На ремонт житлового фонду використано бюджетних коштів – 593,9 тис.грн. З міського бюджету виділено 186 тис.грн., фінансової підтримки для КП «Сарненське будинкоуправління» для закриття процедури банкрутства.
В місті Сарни: -виконано -реконструкцію покрівлі (966 кв.м) житлового будинку №4 по вул.Пушкіна на суму – 140 тис.грн.
  - капітальний ремонт внутрішньобудинкових каналізаційних систем в двох будинках.
  - прокладені нові каналізаційні мережі по вулицях: Старицького, Грушевського, 17 Вересня довжиною – 210 метрів та зливову каналізацію по вул..Пушкіна на що використано 61 тис.грн.
За кошти районного природоохоронного фонду придбані 3 насоси на каналізаційні насосні станції.
За рахунок коштів з обласного природоохоронного фонду придбано і встановлено технологічне обладнання на центральні очисні споруди міста на суму 75 тис.грн.
У сфері теплопостачання: В зв'язку із розірванням договору оренди цілісного майнового комплексу, КП «Сарникомуненергія» в стислі строки необхідно було провести підготовчі роботи до роботи в зимовий період котельного господарства тепломереж,а також вирішити питання погашення заборгованості за спожитий природний газ в опалювальному сезоні 2005-2006 років. Певною мірою ці заходи були виконані.З міського бюджету виділено 75 тис.грн., на заміну котла КБНГ – 2,5 на котельні по вул.Кулікова м.Сарни.
Облаштовано на прибудинковій території 4 дитячих майданчика на суму 30 тис.грн.
Проведено реконструкцію вуличного освітлення довжиною 3,04 км., на 8 вулицях міста Сарни на суму 44,2 тис.грн.
На газифікацію з міського бюджету було направлено 182,9 тис.грн, прокладено 3,2 км. Газопроводів, газифіковано 574 індивідуальних будинків, в місті газом користується 8200 абонентів.
Також в місті проведено реконструкцію вулиці Пушкіна, було використано 1 млн. гривень з державного бюджету та 250 тис.грн., з міського бюджету.
Встановлено 5 нових автобусних зупинок по вулицях Технічна, Белгородська, Мічуріна, Гагаріна, 17 Вересня на суму 9,2 тис.грн.
Продовжувалось будівництво підвідного водопроводу до с.Пугач. В цьому році прокладено 0.981 км., до врізки в існуючу водонапірну башту, на що виділено 76 тис.грн., з бюджету Клесівської селищної ради. Всього на ремонт водопровідно-каналізаційної системи використано 117,6 тис.грн. Бюджетом надана фінансова підтримка в сумі 170 тис.грн. КП «Клесівблагоустрій», КП «Клесівводоканал». На газифікацію смт.Клесів використано – 621,3 тис.грн., бюджетних коштів.
Продовжувалось поетапне оснащення житлового фонду засобами обліку та регулювання споживання води і теплової енергії. Станом на 01.01.2007 року лічильниками холодної води обладнано 3 659 квартир, будинковими лічильниками обліку тепла – 10 будинків. В 2006 році в районі запроваджені нові, самоокупні та обґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги.
Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.05.2006 №705 «Про затвердження Порядку перерахування у 2006 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для погашення заборгованості минулих років з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення, затверджених для населення», проведено відповідні розрахунки та погашено заборгованість на суму 2,04 млн.грн., за використані у минулі роки газ.
Після проведеної роз`яснювальної та претензійної роботи влітку покращився стан оплати населенням житлово-комунальних послуг.
Недостатня робота виконкомів місцевих рад щодо створення ОСББ, хоча є позитивні зрушення в селищі Клесів.

  2007 рік
Головним завданням житлово-комунального господарства було забезпечення стабільного функціонування систем життєзабезпечення населення. В основному це завдання виконано, в осінньо-зимовий період не відбувалося зривів у системах водо-, газо-, електро- та теплопостачання, водовідведення.
Установами та організаціями, які фінансуються з місцевих бюджетів забезпечена 100 % проплата за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги.
Крім того, місцевими бюджетами на виконання програм по житлово-комунальному господарству використано – 4 524 тис.грн., в тому числі:
- на капітальний ремонт житлового фонду – 1808,9 тис.грн;
- на благоустрій міст, селищ – 2259,9 тис.грн;
- водопровідно-каналізаційне господарство – 455,2 тис.грн.
В місті виконано реконструкцію покрівель площею 2153,6 тис.грн., – на суму 374 тис.грн., на 2 будинках.
Капітальний ремонт покрівель проведений на 3-х будинках, на що з міського бюджету використано – 385,8 тис.грн.
Побудовано 1,66 км., водопроводу на суму 223,3 тис.грн.
Виконано реконструкцію дворових каналізаційних мереж довжиною - 350 м. на суму 134,5 тис.грн. Проведений капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем водопостачання на суму 30 тис.грн., реконструйовано 686 м. тепломереж на суму 252,2 тис.грн.
Встановлено світлофор по вул..Белгородській біля гімназії на суму 126,5 тис.грн.
Прокладено 1,4 км., газопроводу та встановлені 4 додаткові газорегулюючі установки на суму 99,5 тис.грн. Виконано реконструкцію тротуару 795 м² на суму 129,5 тис.грн.
Встановлені 4 автобусні зупинки на суму 19959 грн. Для КП «Трудівник» придбано сміттєвоз МАЗ-500 та погрузчик на базі ЮМЗ.
Проведено реконструкцію вуличного освітлення, замінено 4 км., повітряних ліній на суму 226 тис.грн. Побудовано 1,2 км., вуличного освітлення на 3-х вулицях на суму 69,4 тис.грн. 
Завдяки втіленню зонних лічильників при збільшенні вулиць з освітлення вдалося досягти економії коштів за електроенергію в порівнянні з 2006 роком на 31,7 %. На кінець 2007 року протяжність вулиць з вуличним освітленням становила 22 км, це майже 50% усіх вулиць, що мають тверде покриття.
Виконано реконструкцію покриття вулиці 8 Березня на суму 280 тис.грн. Облаштовані 3 дитячих майданчика на при будинковій території на суму 29,8 тис.грн.
Прокладені лінії електропередач та встановлено трансформаторну підстанцію для ново відведених вулиць на суму 98,6 тис.грн.
Виконані роботи по реконструкції центральної площі міста на суму 100 тис.грн.
КП «Сарникомуненергія» з міського бюджету відшкодована різниця в тарифах в розмірі 348,4 тис.грн., та надана фінансова підтримка для відновлення платоспроможності - 433 тис.грн.
На ремонт житлового фонду смт.Клесів з селищного бюджету виділено 474,7 тис.грн., на ремонт водопровідно-каналізаційного господарства 53,9 тис.грн.
Надана фінансова підтримка КП «Клесівблагоустрій», КП «Клесівводоканал» в розмірі 286,8 тис.грн.
На газифікацію селища використано 419,4 тис.грн.
В плані створення конкурентних умов в обслуговуванні житлового фонду в м.Сарни створено одне об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут-Сарни» по вул..Грушевського,2 (59 квартирний будинок, загальною площею 2105,5 м²).
  2008 рік
Підприємства житлово-комунальної сфери району працювали в умовах недофінансування через значну заборгованість населення за отримані комунальні послуги, яка в м.Сарни становила 1 млн. 406 тис.грн. Значні кошти були направлені з місцевих бюджетів на виконання заходів програми реформування ЖКГ, з метою покращення якості послуг.
На капітальний ремонт житлового фонду району використано 553 тис.грн.; на газифікацію -317,1 тис.грн.; на ремонт систем водопостачання та водовідведення – 698,7 тис.грн.; на ремонт систем теплозабезпечення – 177,6 тис.грн.; на електрифікацію ново відведених вулиць – 200 тис.грн.
У сфері обслуговування житлового фонду: На обслуговуванні КП «Сарненське будинкоуправління» є 175 багатоквартирних житлових будинків, з них багатоповерхових 107, одноповерхових 68.
Загальна площа житлового фонду - 188,8 тис.м², кількість квартир – 3765 шт.
За кошти міського бюджету виконано реконструкцію покрівель 4 житлових будинків площею 2941 м² на суму 619,8 тис.грн.
Капітально відремонтовано 2,9 тис.м² покрівель на суму 618,7 тис.грн.
Побудовано 4 спортивних майданчика на дворових територіях багатоквартирного житлового фонду на суму 8 тис.грн.
На обслуговуванні КП «Клесівблагоустрій» є 62 будинки, загальною площею 31295 м², кількість квартир – 692.
На ремонт житлового фонду підприємство витратило 284,5 тис.грн.
В смт.Клесів створено 5 об`єднань співвласників багатоквартирних будинків в житловому масиві Соснівського гранкар`єру під керівництвом головної керуючої компанії ОСББ «Сосна-Клесів», загальна площа 5 будинків становить 3713,8 м².
З районного бюджету кошти в розмірі 30 тис.грн., виділені ОСББ «Добробут-Сарни» для ремонту внутрішньобудинкових інженерних мереж та заміну вікон і дверей в підвальному приміщенні будинку №2 по вул. Грушевського. Стан проплати за утримання будинків, споруд становить 85%.
У сфері теплопостачання: КП « Сарнитеплосервіс» виконав заміну газових лічильників старого зразка на лічильники з виходом на коректор, монтаж 2-х та модернізацію 3-х лічильників. Фінансування проводилось за кошти місцевого бюджету в розмірі 110 тис.грн.
Проведено реконструкцію теплових мереж по вул.. Белгородській з державного бюджету на суму 172,5 тис.грн. Виконано капітальний ремонт тепломереж 0,11 км., на суму 33 тис.грн., за кошти міського бюджету. Для забезпечення початку опалювального сезону з районного бюджету надано фінансову підтримку КП «Сарнитеплосервіс» в розмірі 200 тис.грн. КП «Сарнитеплосервіс» здійснює теплопостачання загальною площею 102,6 тис.м², з них населення – 55,5 тис.м², бюджетні установи -47,1 тис.м². Опалюється 55 житлових будинків. Опалювальна площа за рік зменшилась на 60,2 тис.м², що становить 63% від загальної потреби. Поступово місто переходить на поквартирне автономне опалення.
Стан проплати за послуги теплопостачання підприємствами, що фінансуються з державного бюджету, задовільний. Розрахунки інших споживачів за послуги теплопостачання становлять - 84%.
У сфері водопостачання: Сарненською дільницею Рівненської дистанції водопостачання Львівської залізниці за кошти підприємства встановлені 2 бактерицидні установки «ОВ-50 Водограй» на суму 100 тис.грн., закуплено установку по ремонту водолічильників на суму 57 тис.грн. За кошти міського бюджету проведено будівництво 1,45 км. Водопроводу по вул.. Чорновола, Шевченка, Белгородська на суму 257,3 тис.грн.
Виконано реконструкцію внутрішньобудинкових водопровідних мереж на 2-х будинках на суму 24,8 тис.грн.
У сфері водовідведення: КП «Екосервіс» м.Сарни проведено реконструкцію каналізаційних мереж на суму 159,6 тис.грн., капітальний ремонт каналізаційних насосних станцій №1, №6 з встановленням енергозберігаючих автоматичних насосних агрегатів з перекачки стоків, встановлений новий насос з перекачки стоків на КНС №№ 1,2,3,4 та очисних спорудах №2 проведено ремонт будівель, електромереж, запірної арматури, ремонт електродвигунів, замінені аварійні мережі протяжністю 270 м. 
Придбано новий насос на КНС меліоративної канави по вулиці Мірющенка.
За кошти міського бюджету проведено будівництво 312 м. напірного колектору від КНС по вул.. Я Мудрого до вул.. Ковельської на суму 33 тис.грн., та проведено реконструкцію 0,438 км. дворової каналізаційної мережі будинків та КНС №1 на суму 200 тис.грн.
З місцевого бюджету здійснено реконструкцію водопровідно-каналізаційної мережі смт.Клесів по вул.. Мічуріна та Пушкіна на суму 142,3 тис.грн.
У сфері комунального господарства: КП «Трудівник» виконано ямковий ремонт вулиць міста з твердим покриттям на 320 тис.грн.
Встановлено засобів регулювання дорожнього руху на суму 40 тис.грн.
За кошти міського бюджету проведено реконструкцію покриття вулиць І.Франка, протяжністю 0,175 км. та Залізничної, протяжністю 047 Км загальною вартість 646 тис.грн. та реконструкцію центральної площі міста на суму 300 тис.грн.
Проведено реконструкцію ліній вуличного освітлення на 8 вулицях на суму 249,9 тис.грн. Загальна протяжність вуличного освітлення становить 25,2 км. Проведено електрифікацію нововідведених вулиць Курчатова, Шкільна, Шапрака та Мазепи на суму 200 тис.грн.
На будівництво 0,74 км. газопроводу та шафних установок з бюджету використано 144 тис.грн.
Виконано ямковий ремонт по вулицях смт.Клесів.
В районі здійснюється поетапне оснащення житлового фонду засобами регулювання споживання води і природного газу. В 2008 році встановлено в районі 331 шт. по квартирних лічильників холодної води, 948 – лічильників газу.
  2009 рік
 Основним завданням підприємств ЖКГ було забезпечення сталого функціонування підконтрольних об`єктів в питаннях надання послуг з тепло-, водопостачання, водовідведення, утримання житлового фонду. Незважаючи на недостатність бюджетних коштів та коштів підприємств виконано роботи, які дали можливість покращити експлуатацію об`єктів житлово-комунального господарства, а відповідно і надання якісніших послуг населенню та підприємствам району.
У сфері обслуговування житлового фонду створено нове підприємство КП «Житлосервіс» - кількість будинків, що обслуговуються 159, загальною площею 188,1 кількість квартир – 3722. Заборгованість населення за квартплату становить – 319 тис.грн. КП «Житлосервіс» виконано ремонтних та підготовчих робіт на суму 572 тис.грн., власних коштів. За рахунок коштів міського бюджету проведено реконструкцію 2972 м² покрівлі на 3 будинках на суму 663,567 тис.грн., реконструкцію електрощитових на 5 будинках на суму 50,28 тис.грн., реконструкцію внутрішньобудинкових каналізаційних мереж на 1 будинку, вартість робіт 18,718 тис.грн., реконструкцію системи теплопостачання з переведенням на автономне опалення кімнат гуртожитку №38 по вул..Белгородській. Варість робіт становить 276,238 тис.грн.
Проведено капітальний ремонт покрівель площею 3,2 тис.м² на 7 будинках вартість 302 тис.грн. Побудовані нові електролінії від ТП до 2 житлових будинків на суму 68.7 тис.грн.
В житловому фонді смт.Клесів, який обслуговувало КП «Клесівблагоустрій» проведено ремонт системи водопостачання в будинку по вул.. Леніна,12, заміну вхідних дверей, скла в під`їздах 6 будинків комунальної власності, витрачено 167 тис.грн. коштів селищного бюджету.
В плані створення конкурентних умов в обслуговуванні житлового фонду в 2009 році створено об`єднання співвласників багатоквартирних будинків «Авангард-Сарни» в м.Сарни вул. Я.Мудрого,3 В місті існує 2 та в смт.Клесів – 5 ОСББ.
З міського бюджету на за міну вхідних дверей в під`їздах будинку ОСББ «Добробут-Сарни» по вул.. Грушевського,2 виділено 5 тис.грн.
У сфері водопостачання: Сарненською дільницею водопостачання проведено ремонт електронасосного обладнання на загальну суму 10 тис.грн., ремонт водопровідних оглядових колодязів на суму 3,5 тис.грн. Відремонтовано водопровідних мереж 70 м. по вул..Фрузне на суму 10 тис.грн., та 50 м. по вул..Миру на суму 3 тис.грн.
За рахунок коштів міського бюджету проведено реконструкцію 100 м. водопроводу до 2 житлових будинів на суму 20 тис.грн., 45 м. водопроводу по вул.. Я.Мудрого на суму 18,4 тис.грн.
Система водопостачання м.Сарни працює в нормальному режимі, подається цілодобово, має непогану якість.
Система водопостачання смт.Клесів потребує реконструкції. Вода споживачам подається по графіку.
У сфері водовідведення: КП «Екосервіс» м.Сарни побудовано 120 м каналізації і мережі по підключенню ДНЗ №5 до центральної системи водовідведення (22 тис.грн.), побудовано водоприймач по вул..Ткача (10 тис.грн.), замінено 100 м металевих труб напірного колектору від КНС №2 на поліетиленові (12 тис.грн.), проведено ремонт запірної арматури на КНС та очисних спорудах, проведено ремонт 2 дренажних насосів на КНС 5 та одного резервного; відремонтовано 4 каналізаційні колодязі, виготовлено 50 шт. залізобетонних кришок каналізаційних колодязів. За рахунок коштів природоохоронного фонду придбано резервний насос на КНС №2.
Завершені роботи по будівництву системи водовідведення з 6 вулиць. На виконання цих робіт з міського бюджету використано 293,69 тис.грн.
Проведено реконструкцію каналізаційного колектора від КНС-4 до КНС-4а на суму 12 тис.грн.
У сфері теплопостачання: КП «Сарнитеплосервіс» послуги з теплопостачання надавало 3 котельні по вул..Кулікова,7, Ковельська,24, Київська,1. Опалювалось 489 фізичних споживачів. З експлуатації виведено 2 котельні по вул..Набережній та Белгородській, також виведено 2,67 км. теплових мереж.
Вартість опалення за 1 м² для населення становить 7,82 грн., для бюджетних установ 18,72 грн., для бюджетних установ 18,72 грн., для інших споживачів 20,65 грн.
Вартість 1 ГКал. для населення 272,58 грн., для бюджетних установ 730,75 грн, для інших споживачів – 730,78 грн.
В 2009 році вироблено 12614 ГКал. теплової енергії.
В міжопалювальний період іде значне зниження кількості споживачів теплової енергії, що призвело до різкого зниження навантаження на котельні. Встановлена потужність котельні по вул.Кулікова,7 – 5,16 ГКал/год, фактично навантаження – 1,815 ГКал/год.
Котельня по вул..Київській – 8,92 ГКал/год, фактично – 1,84 ГКал/год, котельня по вул.. Ковельській,24 – 5,99 ГКал/год – фактично – 0,894 ГКал/год.
Від котелень КП «Сарнитеплосервіс» в основному опалюються бюджетні установи.
У сфері комунального господарства: КП «Трудівник» виконано ямковий ремонт 1,6 тис.м ², філією «Сарненський райавтодор» - 0,87 тис.м² на 14 вулицях міста з твердим покриттям на суму 379,8 тис.грн. та поточний ремонт 34 вулиць без твердого покриття з підсипанням відсівом на суму 59,7 тис.грн. Встановлено 22 дорожніх знака на суму 14 тис.грн. За кошти міського бюджету проведено реконструкцію 5,0 тис.м² центральної площі міста на суму 645,6 тис.грн., реконструкцію по вул..Лисенка площею 1455 м² на суму 170 тис.грн., будівництво тротуару по вул..Грушевського площею 309 м² на суму 64,7 тис.грн.
Влаштовано 9 площадок під контейнери для збирання твердих побутових відходів на суму 17 тис.грн. Проведено реконструкцію 2,7 тис.м. ліній вуличного освітлення на 7 вулицях вартістю робіт – 211,9 тис.грн.
Побудовано 1 автобусну зупинку по вул..Шарпака вартість 26,9 тис.грн.
За кошти міського бюджету здійснено чищення меліоративних канав на суму 63 тис.грн. За кошти державного бюджету виконано частково реконструкцію покриття вулиці Белгородська на суму 1217 тис.грн.
В 2009 році органами місцевого самоврядування затверджено та погоджено 9 економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

  2010 рік
Основними завданнями для житлово-комунальних господарств є: 
- сприяння створенню об`єднань співвласників багатоквартирних будинків;
- проведення реконструкції та капітальних ремонтів систем теплозабезпечення, водопостачання, водовідведення, очисних споруд.
У сфері обслуговування житлового фонду: м.Сарни КП «Житлосервіс» виконано ремонтних та підготовчих робіт на суму 897,3 тис.грн., в тому числі власні кошти – 775,3 тис.грн., міського бюджету – 122 тис.грн. Заборгованість населення за квартплату становить 490,8 тис.грн. За рахунок цих коштів виконані наступні роботи: ремонт покрівель із заміною розділок, листів шиферу, коньків, заміну водостічних труб на 18 будинках.
- ремонт оголовків димовентиляційних труб на Дослідній, 14а.
- ремонт козирків над входами в під`їзди та балконних плит з проведенням зварювальних та бетонних робіт в 12-ти будинках.
- влаштовування шиферних покрівель на 9-ти балконах.
- замінено частково труби тепло-, водопостачання і запірної арматури в підвалах і квартирах 25-ти будинків.
- замінено металеві водопровідні труби на металопластикові у 8-ми будинках.
- замінено каналізаційні труби в квартирах і підвалах 18 будинків.
- замінені вхідні двері в під`їзди і підвали на 4 будинках.
- відремонтовано електрощитові на 7-ми будинках.
- реконструйовано внутрішньо будинкові водопровідні мережі 2 будинків.
- капітально відремонтовано 920 м² покрівлі на 3-х житлових будинках на суму 100,8 тис.грн.
- реконструйовано 430 м підвідних електромереж до житлових будинків.
За кошти з міського бюджету проведено реконструкцію покрівлі площею 850,5 м² на будинку по вул..17 Вересня на суму 123,04 тис.грн.
Реконструйовано 6 вхідних тамбурів на житловому будинку №54 по вул..Пушкіна міста Сарни.
 Велись підготовчі роботи і по житловому фонду смт.Клесів. Зокрема проводились ремонт та заміна вхідних дверей в житлових будинках, ремонт козирків над входами в під`їзди, покрівлі 1 будинку, ремонт та скління вікон в під`їздах і підвальних приміщеннях, утеплення систем водопостачання та водовідведення у підвалах.
В плані створення конкурентних умов в обслуговуванні житлового фонду в 2010 році створено об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Обрій-Сарни» на Дослідній,14а., восьмиквартирний будинок, загальною площею 431,2 м².
На сьогоднішній день в місті Сарни існує 3 та смт.Клесів – 5 ОСББ та Головна керуюча компанія ОСББ «Сосна-Клесів».
З міського бюджету для ОСББ м.Сарни виділена фінансова підтримка в сумі 20 тис.грн.
У сфері водопостачання: Сарненською дільницею Рівненської дистанції водопостачання проведено ремонт електронасосного обладнання, водопровідних колодязів, капремонт приміщення станції знезалізнення води, артсвердловин.
За кошти міського бюджету виконано реконструкцію внутрішньобудинкових мереж на 3 будинках, замінено 380 м. труб на суму 71,3 тис.грн.
Побудовано водопровід 140 м до житлового будинку вул..Технічна,12 на суму 10 тис.грн.
Реконструйовано 420 м водопроводу на суму 11,9 тис.грн.
Гострою залишається проблема безперебійного забезпечення доброякісною питною водою жителів смт.Клесів, де вода подається по графіку через те, що працюючі артсвердловин не забезпечують необхідного дебету. Водопровідна система смт.Клесів потребує реконструкції.
В 2010 році розпочато роботи по будівництвку водопроводу до с.Пугач. Загальна кошторисна вартість будівництва – 3,2 млн.грн., в цьому році буде освоєно 510 тис.грн. з районного бюджету та 600 тис – обласного бюджету.
У сфері водовідведення: КП «Екосервіс» м.Сарни виконані роботи: по ремонту запірної арматури на КНС та очисних спорудах №1, замінено засувки на зворотні клапани на КНС №3, магнітні пускачі електродвигунів фекальних насосів на КНС №2, №3, напірні трубопроводи на КНС №3, автоматичні вимикачі електродвигунів фекальних насосів на КНС №2, №3, встановлено резервний насос на КНС №2, №3, капітальний ремонт покрівлі КНС №5, реконструкцію КНС №4 із заміною насосного обладнання, ремонт напірного трубопроводу від КНС №2 до КНС №4 по вул.Белгородській, реконструйовано 0,212 км., дворових мереж, 0,06 км., напірного каналізаційного колектора.
Система водовідведення смт.Клесів, в тому числі і очисні споруди потребують реконструкції.
У сфері комунального господарства КП «Трудівник» виконано капітальний ремонт вулично-шляхової мережі на суму 221.6 тис.грн., відремонтовано 7158 м² доріг, реконструйовано покриття вулиць площею 13320 м² на суму 1389 тис.грн. Реконструйовано вуличне освітлення на 3-х вулицях міста Сарни протяжністю 156 км на суму 74,8 тис.грн.
У сфері теплопостачання: КП «Сарнитеплосервіс» опалює 260 квартир. Борг населення за надані раніше послуги з теплопостачання склав 448,2 тис.грн. Борг підприємства за спожитий природний газ на початок опалювального сезону складав 386,5 тис.грн.
Тарифи на послуги з теплопостачання на цей опалювальний сезон становлять за 1 м² площі для населення – 12,48 грн, бюджетних установ – 20,58 грн, інших споживачів – 22,70 грн.
По причині невідповідальності встановлених потужностей до підключеного навантаження котельня по вул..Київській не може надавати безперебійно якісні послуги, необхідно замінити котли КБНГ- 2,5 потужністю 2,5 ГКал., на котли потужністю 1 ГКал, та замінити лічильник газу у відповідності до кількості його споживання цими котлами.
За кошти міського бюджету виконано реконструкцію тепломережі 0.04 км по вул..Суворова на суму 54,07 тис.грн.
Сарненська дільниця Рівненської дистанції водопостачання надає послуги 5736 абонентам, з яких 3978 абонента мають водолічильники. В 2010 році встановили 196 квартирних лічильників.
В смт.Клесів – 1200 абонентів користуються послугами водопостачання, з яких 630 мають водолічильники.

Аналізуючи вищевикладене, слід відмітити, що виконання заходів Програми сприяло подальшому технічному переоснащенню житлово-комунального господарства району, створенню конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, забезпечило фінансову стабільність галузі, сталу та ефективну роботу підприємств житлово-комунального господарства, підвищило рівень безпеки систем життєзабезпечення населених пунктів, поліпшило якість житлово-комунального обслуговування населеня. Зроблено не мало для досягнення програмної мети. Виконання заходів програми в основному здійснювалося за кошти місцевих бюджетів рад та кошти підприємств. Реконструкція та проведення капітальних ремонтів житлового фонду, систем теплозабезпечення, водопостачання, водовідведення, очисних споруд зменшило витрати та втрати енергоносіїв у житлово-комунальному господарстві, підвищило ефективність роботи житлово-комунальних підприємств, забезпечило надійність роботи інженерних систем, комфортність і безпеку умов проживання громадян.
На жаль реформування житлово-комунального господарства проводиться не так швидко, як хотілося б. Через відсутність достатніх коштів та системного управління на усіх рівнях в зазначеній сфері, багато заходів залишаються не реалізованими або відтерміновуються на невизначений час. Галузь потребує подальшого проведення житлово-комунальної реформи, основними напрямками якої є здешевлення вартості і підвищення якості житлово-комунальних послуг шляхом впровадження централізованої комп`ютерної системи збору житлово-комунальних платежів:
- створенням ОСББ;
- передачі відомчого житлового фонду на баланс органів місцевого самоврядування з подальшим створенням на їх базі ОСББ;
- проведення капітального ремонту мереж водопостачання, водовідведення м.Сарни;
- проведення модернізації очисних споруд та каналізаційних насосних станцій;
- передача у комунальну власність міста відомчих очисних споруд і КНС Науково-дослідної станції;
- проведення реконструкції мереж водопостачання та водовідведення смт.Клесів;
- покращити фінансовий стан житлово-комунальних підприємств смт.Клесів.
- посилити платіжну дисципліну населення.

Завдання районної «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки» в основному виконані і забезпечили стабільне функціонування систем життєзабезпечення населення.

Начальник відділу 

житлово-комунального 
господарства райдержадміністрації                                   Шапірко Н.Л.

 

Останні документи

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
19 березня 2024
№371 від 15 березня 2024 року "Про внесення змін до Договору оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад Сарненського району"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
19 березня 2024
№362 від 15 березня 2024 року "Про звіт щодо виконання районного бюджету Сарненського району за 2023 рік"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
19 березня 2024
№369 від 15 березня 2024 року "Про районну Програму із забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2024-2029 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
19 березня 2024
№368 від 15 березня 2024 року "Про внесення змін до районної Програми запобігання виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та протидії пожежам у природних екосистемах Сарненського району на 2022 – 2024 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VIII скликання → 24 сесія від 15 березня 2024 року
19 березня 2024
№367 від 15 березня 2024 року "Про районну Програму організаційного, інформаційно–аналітичного та матеріально–технічного забезпечення діяльності Сарненської районної ради на 2024 - 2025 роки"

Пошук документів

Корисні посилання

СХОЖІ СТАТТІ

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → V скликання → 24 сесія (рішення 493-531) від 27 жовтня 2008 року30 листопада 2002№ 510 "Про хід виконання районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VI скликання → 43 сесія від 21 травня 2015 року30 листопада 2002№ 1175 "Про звіт щодо виконання районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства в Сарненському районі Рівненської області на 2011-2014 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VI скликання → 7 сесія від 01 липня 2011 року30 листопада 2002№233 "Про районну Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства в Сарненському районі Рівненської області на 2011-2014 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → V скликання → 24 сесія (рішення 493-531) від 27 жовтня 2008 року30 листопада 2002№ 512 "Про внесення змін до районної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2006-2010 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VII скликання → 6 сесія від 29 квітня 2016 року29 квітня 2016№149 "Про звіт щодо виконання районної Програми реформування і розвитку сільського комунального господарства в Сарненському районі Рівненської області на 2011-2015 роки"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → V скликання → 38 сесія (рішення 934-976) від 27 липня 2010 року30 листопада 2002№ 946 "Про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років"

Документи → Рішення, протоколи, результати поіменного голосування сесій → VI скликання → 5 сесія від 18 лютого 2011 року30 листопада 2002№109 "Про звіт щодо виконання Програми реформування і розвитку сільської комунальної служби на 2006-2010 роки"

Документи → Розпорядження → 2010 рік30 листопада 2002№35 від 10.10.2008 "Про скликання пленарного засідання двадцять четвертої сесії районної ради"

FACEBOOK
КАЛЕНДАР ПУБЛІКАЦІЙ
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ
Березень 2024 (42)
Лютий 2024 (13)
Січень 2024 (15)
Грудень 2023 (33)
Листопад 2023 (25)
Жовтень 2023 (19)
ПОГОДА
Погода
Сарненська районна рада© 2024